Esther Vinju Hondenfotograaf | Workshop Hondenfotografie

Workshop Hondenfotografie zaterdag 27 mei 2017

 

 

Wil jij ook leren hoe je dit soort foto's maakt? In deze workshop leer je het allemaal!

 

Wat we gaan doen in deze workshop in mijn thuis studio

In de ochtend gaan we kort in op het volgende: 

 • De basics van hoe de camera in te stellen (en dan specifiek zoals ik zelf fotografeer)
 • Leren welke apparatuur en materialen ik gebruik en dat je deze zo kosten efficiënt als mogelijk kunt aanschaffen
 • Leren hoe om te gaan met de hond en de eigenaar

Vanaf het einde van de ochtend is het feest! Dan gaan we vooral doen! We gaan ongeveer ieder uur een andere hond of honden fotograferen en hierbij begeleid ik iedereen persoonlijk. Hierbij zullen we gaan spelen met licht, want licht en schaduw maken je foto. 

 • Hoe krijg je de aandacht van de hond en wat te doen bij de verschillende karakters van honden
 • Hoe krijg je meerdere honden goed op 1 foto
 • We gaan allemaal uitgebreid zelf fotograferen waarbij ik je alle tips en tricks leer

 

Voor wie is deze workshop geschikt

Belangrijk is dat je in het bezit bent van een spiegelreflex camera en enige basiskennis van de instellingen, zodat je volledig mee kunt doen met je eigen foto apparatuur. Mocht je dit (nog) niet hebben maar wel heel graag mee willen doen, dan kun je van mij een spiegelreflex camera lenen die dag.

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ik zal namelijk kort in gaan op de instellingen van je camera, waarmee ik je tijdens het praktijkgedeelte kan begeleiden. Voor gevorderden is deze workshop geschikt omdat je precies mee krijgt wat ik gebruik en doe om de hond op zijn/haar best op de foto te krijgen, plus dat je persoonlijke op jou afgestemde begeleiding krijgt. 

De workshop wordt gegeven in klein groepsverband, zodat iedereen zijn/haar vragen kan stellen en persoonlijke aandacht krijgt. 

 

Extra's

Voor aanvang van de workshop zet ik een WhatsApp groep op met alle deelnemers, mocht je dus op voorhand vragen hebben of foto's willen delen, dan kan dit in deze groep! Zorg er dus voor dat je bij aanmelding je mobiele nummer doorgeeft.

Na de workshop blijft de WhatsApp groep nog 2 weken open, mochten er dan nog vragen opborrelen: stel ze! 

Tevens is er een besloten Facebook groep waar je aan toegevoegd zult worden zodat we met zijn allen elkaars resultaten kunnen bekijken. Deze groep zal blijven bestaan en hierin kun je later ook altijd nog vragen aan elkaar en mij stellen. 

Op de dag gaan we natuurlijk een aantal honden fotograferen, nu is het natuurlijk het allerleukste als je ook je eigen hond kunt fotograferen! Wil je dit graag? Dan is het nodig dat je de hond door iemand anders kunt laten brengen en ophalen voor een fotoshoot van ongeveer 1 uur. Laat het me bij je aanmelding weten!

Aan het einde van de dag is het tijd voor de groepsfoto! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie en kosten

 • Plaats: Johannes Vermeerstraat 177, 1318 HS Almere
 • Tijd: 10.00-16.00/17.00 uur
 • Kosten: 85 Euro incl. BTW
 • Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6
 • Incl. lunch, drinken en snacks

 

Klik hier om je aan te melden voor een workshop

 


Reacties van de workshop deelnemers

 

"Zaterdag 8 april de workshop hondenfotografie gedaan bij Esther. Het was voor mij een topdag, Esther legt alles duidelijk uit, ook met de nodige humor tussen door. Er waren 3 honden die dag, Esther laat zien hoe je de aandacht van de hond kan krijgen en houden. Ik heb veel geleerd van Esther, het is zeker een aanrader. Tonny"


 

 

"Afgelopen zaterdag 8 april een workshop gehad bij Esther en die dag is helemaal geslaagd! Haar enthousiasme brengt ze goed over, legt duidelijk uit, neemt de tijd en laat je zelf ook meedenken over de techniek. Ik ben helemaal geïnspireerd weer thuis gekomen. Bedankt voor de leuke workshop! MP Image"


 

"Zaterdag 8 April mocht mijn Sheltie reu Kay model staan voor 1 van de workshops van Esther!
Bij binnenkomst hing er een ontspannen sfeer, Kay voelde zich gelijk op z'n gemak, en ging overal even kijken!
Tijdens de workshop mochten er 6 cursisten foto's nemen van Kay. Ook dat ging heel ontspannen en werd er echt naar de hond gekeken wat hij nodig had!!
Tussendoor gewoon even lekker spelen en knuffelen!
Kay en ik hebben een super middag gehad!
En hopen dat we het zeker nog eens mogen doen! Danielle"


 

"Zaterdag 16 juli heb ik deelgenomen aan de eerste workshop die Esther gaf. Maar dat het haar eerste workshop was, kon je niet merken. Ze legde alles super duidelijk uit. Gelukkig was de theorie maar een klein gedeelte en hebben we vooral veel gedaan. Door het praktische gedeelte heb ik echt super veel geleerd wat ik zeker ga toepassen in mijn fotografie. Helaas konden mijn eigen hondjes niet mee, want Almere is niet naast de deur, maar dat was eigenlijk alleen maar leuker. Mijn eigen hondjes heb ik al bijna dagelijks voor de camera, en juist de ervaring met andere honden is leuk! Want elke hond is toch anders. 

 
Tijdens het praktische gedeelte heeft Esther continu gecoacht en dit was heel fijn. Na een aantal methoden te hebben geleerd, was het tijd om je eigen ideeën te gebruiken. Alle kennis die je had opgedaan, kon je toen gebruiken. Heel leuk om je eigen creativiteit kwijt te kunnen. 
 
Al met al een topdag gehad en zeker een aanrader!!
 
Dorine, workshop 16 juli 2016"
 
 

 

"Heb een super leuke workshop gehad bij Esther. Heb heel veel geleerd hierbij. Workshop is echt een aanrader voor iedereen. En Esther is echt super lief en gezellig en legt alles heel goed uit waardoor het ook duidelijk word. Ik hou mijzelf aanbevolen voor de volgende workshop =) 

 
Shirley, workshop 16 juli 2016"
 
 

 

 

"Op 16 Juli heb ik mogen deelnemen aan de eerste workshop hondenfotografie bij Vinju Photography.

 

Bij binnenkomst in de studio aan huis is er direct een ontspannen sfeer. Esther ontvangt je gastvrij en zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Na het koffie en thee inloop moment zijn we gestart met een korte introductie over instellingen van je camera voor deze specifieke doelgroep namelijk honden.

 

Ondanks dat er ook mensen zijn die nog niet thuis zijn in de fotografie en de daarbij horende vaktermen weet Esther er voor te zorgen dat iedereen begrijpt waar het over gaat. Dit komt voornamelijk door de een op een aandacht die Esther geeft wanneer wordt opgemerkt dat iemand niet helemaal weet waar het over gaat.

 

Het is eigenlijk direct een interactieve manier van lesgeven. Want elke instelling die besproken wordt, wordt ook direct ingesteld op de camera. Je weet dus meteen waar je mee bezig bent.

 

Na deze korte introductie kon de pret beginnen namelijk het fotograferen van de eerste hond. Per hond werd de belichting opgevoerd en veranderd. Wat inhoud dat je dus met verschillende manier van belichting aan het werk gaat en je dus ook zelf in de gelegenheid wordt gesteld om te ontdekken wat je zelf mooi vind.

 

Dat is ook het belangrijkste advies van Esther, ontwikkel je eigen stijl en maak de foto die jij mooi vind. Bouw het licht rustig op, per hondje is het anders en per foto kunnen de voorkeuren anders liggen.

 

Wat de workshop extra leuk maakt is dat je de gelegenheid krijgt om je eigen hond aan te melden als model. Dat je leert hoe je de aandacht kunt trekken van een hondje en dat ook hierin je een eigen stijl kunt ontwikkelen.

 

Mijn inziens is deze informatieve, interactieve en gezellige workshop en absolute aanrader voor beginners en gevorderden!!!  DOEN DUS!!!

 

Tessa, workshop 16 juli 2016"